VERHALEN VEREEUWIGD D.M.V. ‘DE VERLOREN WAS’ TECHNIEK

Jouw uniek juweel vertelt jouw verhaal

Elk juweel krijgt mijn volledige aandacht en bouw ik met veel zorg op. Ik luister naar jouw verhaal, denk het concept uit en ga op zoek naar de juiste materialen. Jouw uniek juweel bestaat uit verschillende componenten die elk hun specifieke eigenheid hebben. Ieder onderdeel van jouw juweel vertelt een verhaal, jouw verhaal. Dankzij deze edelmetalen wordt jouw verhaal werkelijkheid en krijgt het een tastbaar gegeven.

“Elk juweel herkent zijn eigenaar”

~ CHRISTINE OSTYN ~

De texturen van het oude Egypte verwerkt in edelmetalen

Over de jaren heen heb ik me gespecialiseerd in de verloren wastechniek. Deze techniek ontstond in het faraonische tijdperk. De Egyptenaren gebruikten de verloren was techniek om tijdloze juwelen te creeren waarmee ze hun geliefden genegenheid en bescherming toewensten. De eeuwenoude ambacht geeft het juweel een ziel. Hoe het licht valt op de onregelmatigheden en oneffenheden van de glanzende en matte delen in het metaal, zorgt dat het verhaal tot leven komt.

Unieke verhalen vertaald in edele materialen voor alle generaties

Familiejuwelen worden gekoesterd door elke generatie. Het juweel staat voor een verhaal, voor herinneringen die worden gedeeld van moeder op dochter en grootvader op kleinzoon. Ze vertellen de geschiedenis van een familie over generaties heen. Dat hebben we te danken aan de duurzaamheid van edele metalen en materialen. Deze juwelen kregen een karakter en werden een belichaming van een verhaal, een tastbare herinnering. Het verhaal krijgt de mogelijkheid om verder te groeien mits, al dan niet, kleine aanpassingen aan de vorm.

“Edele materialen hebben een kracht die de tijd trotseert.”

~ CHRISTINE OSTYN ~